Man skal (åbenbart) ikke tro man er noget……

∗ TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL MIG……. OR NOT!

Jeg havde fødselsdag her i starten af November, og selvom man er voksen så vil man da stadig gerne huskes og ønskes tillykke ik?
Efter Hyggelig morgenmad og gaver fra min kæreste og søn, tog vi alle sammen hjem til mine forældre hvor min lillebror og jeg skulle fejres med god mad og familiehygge. (vi har fødselsdag med 6 dages mellemrum).

det er som altid hyggeligt når vi er hele familien samlet, vi spiller spil, hygger, får gaver, griner, snakker og spiser god mad.
Jeg kigger (selvfølgelig) på min telefon engang imellem, for at se om nogen sku ha ønsket mig tillykke på sms, Facebook eller lign. (er det ik meget normalt lige at tjekke?)
Min mor har gang i noget samtale via messenger, så hendes telefon bipper konstant, så min søster spørger om hun ikke kan sætte den på lydløs… ‘Jeg bliver da deprimeret over, et min mor har flere venner end mig, det er da sørgeligt’.

‘Årh vil du stoppe…. klokken er 19.40, jeg har ingen beskeder fået – INGEN! Ingen sms’er, ingen opkald, ingenting på Facebook’ er så mit (bevares, lidt bitre svar).
Både min mor, søster og kæreste synes det er underligt, og så går den vilje jagt på at finde ud af hvorfor ingen har skrevet til mig på Facebook. Det viser sig så at min fødselsdag står til at kun jeg selv skal kunne se den, og det er så derfor ingen har skrevet til mig, ifølge mor, søster og kæreste. min kæreste gør det offentligt (ikke fordi jeg beder om det, men han synes da at folk skal kunne se det, så de har en chance for at skrive til mig), og de 3 skynder sig så at skrive tillykke på min væg, og min mor skriver en opdatering om at vi holder fødselsdag.
Jeg bliver faktisk enormt ukomfortabel over situationen, for jeg nævnte det overhovedet ikke for at få ynk eller noget. Hvis ikke min søster havde nævnt det med min mors telefon, så havde jeg slet ikke sagt noget, og nu blev det pludselig et ‘familie projekt’ at minde andre om at jeg altså havde fødselsdag.

Der er så 8-10 mennesker der skriver en hilsen i løbet af aftenen, og det er slevfølgelig dejligt… men grunden til min frustration er at hvis min kæreste ikke havde gjort min fødselsdag offentlig, så havde ingen skrevet tillykke til mig. Ikke min veninde gennem 21år, ikke mine studieveninder gennem 12 år, ingen af de mennesker jeg trofast skriver tillykke til hvert år, både dem og deres børn, ingen fra min familie (udover søskende og forældre som jeg var sammen med).
Og ja, det lyder super ynkeligt, og det irriterer mig også at det gik/går mig sån på… men helt ærligt altså!!!
Bare fordi facebook ikke minder dig om at din veninde har fødselsdag, så kunne du måske godt selv liiige prøve at gøre en indsats for at huske det!
Det mest sørgelige er så, at min ud af de 8-10 mennesker er 1 af dem en studieveninde gennem 12 år, resten er bekendte og forældres venner.

Dagen efter kommer der lidt opslag med forsinket tillykke og sån.. blandt andet min veninde gennem 21 år. men ingen af mine veninder gennem 12 år, eller min familie. og stadig ingen hilsener fra nogle af dem, og det er små 14 dage siden jeg havde fødselsdag.
I princippet er jeg ligeglad, eller det vil jeg i al fald gerne være. Jeg synes det virker enormt sølle og småligt at gå op i fødselsdagshilsener på sociale medier, men det er jo faktisk heller ikke det det handler om for  mig. Jeg er sgu ligeglad med hvor mange der skriver til mig, eller om de skriver på facebook så andre kan se hvor ‘populær’ jeg er. Det handler om at nogle mennesker som jeg troede jeg betød noget form, de i bund og grund er pisseligeglade! Det gør mig sgu ked af det! Jeg kan jo se at de har været på facebook siden, og i og med at en af vores fælles veninder har skrevet tillykke til mig, så kan de næsten ikke undgå at se det. det mindste man kan gøre, er sgu da at sende en sms og lige sige ‘ jeg er sgu ked af at jeg glemte du havde fødselsdag, men håber du havde en god dag…’, et eller andet. at det bare bliver ignoreret gør det næsten kun værre synes jeg!

Puh det blev et lang ynke indlæg, selvom ynk slet ikke var planen, men nu kom det ud af hovedet, og det var rart!

2 comments / Add your comment below

  1. Ej hvor er det fedt at der endelig er andre som synes det er et relevant problem. Jeg kan få helt knopper når folk siger, ej undskyld jeg ikke lige fik ønsket dig tillykke med fødselsdagen, men når vi ikke er venner på facebook så glipper den eller jeg har ikke lige været på facebook den sidste uge……. Nej men nu har jeg sådan set haft fødselsdag på den samme dag siden 81′ og vi kunne godt ønske tillykke uden facebooks hjælp før i tiden!!!!!

    Så tak for dit indlæg!
    Og STORT tillykke med fødselsdagen 🙂

    Hilsen Merete

Skriv et svar